Nieuws

STEMMEN!!!

Geplaatst: 15-01-2017
Van 11 januari t/m 21 februari organiseert Jumbo Heerschap Nederweert de actie "Heerschap verenigt". Gedurende deze periode krijg je bij besteding van elke € 15,- een voucher met een uniek nummer. Met deze voucher kun je stemmen op onze harmonie Pro Musica via de stemkast in de supermarkt. Het zou fantastisch zijn als u, uw familie en vrienden helpen bij het realiseren van dit doel, door op ons te stemmen tijdens Heerschap verenigt! Geef je stem aan Harmonie Pro Musica!!!! Alvast bedankt voor uw steun!

Oud IJzer en metalen actie 2016

Geplaatst: 20-04-2016

 

Op zaterdag 16 april 2016 zijn enkele leden en vrijwilligers in Nederweert-Eind en Schoor langs de deuren geweest om oud ijzer en andere metalen op te halen. Ook dit jaar is er weer veel metaal opgehaald. Hiervoor wilt de harmonie graag iedereen bedanken die hiertoe bijgedragen heeft!

In het fotoalbum zullen snel enkele foto’s geplaatst worden om een impressie te geven van de gezelligheid.
Graag zien we uw ijzer in 2017 weer tegemoet!

Oliebollen actie

Geplaatst: 03-11-2015

Woensdag 11 november is weer de jaarlijkse oliebollen actie van Harmonie Pro Musica. Vanaf 16.00 u zullen de leden huis aan huis overheerlijke oliebollen gaan verkopen. Voor de mensen die we niet thuis treffen, bestaat er de mogelijkheid om oliebollen in de oliebollenkraam bij Thieu Vaes, Eind 47, te kopen.

Wij hopen dat weer vele inwoners van Eind ons op deze manier financieel willen steunen, waarvoor alvast onze hartelijke dank.

Uw stem telt!

Geplaatst: 18-09-2015

Rabobank Weerterland en Cranendonck draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe.
Daarom organiseert zij Rabobank Samen Sterker speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Weerterland en Cranendonck stelt hiervoor € 100.000,- beschikbaar. Ook Harmonie Promusica doet mee!

Stemmen
Door jou stem kan onze Harmonie haar doelen realiseren! Je mag van woensdag 14 oktober tot en met vrijdag 23 oktober 2015 vijf stemmen uitbrengen op je favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Iedere stem is geld waard! U steunt ons toch ook?

Let op! Als je nog geen lid bent van de Rabobank kun je dit eenvoudig worden zonder verder verplichtingen. Als je geen lid bent kun je geen stem uitbrengen en dat zou jammer zijn.

De opbrengst van deze actie gebruiken wij voor het reviseren van en aanschaffen van nieuwe de klarinetten.
Het zou fantastisch zijn als jij, je familie en vrienden helpen bij het realiseren van dit doel, door op ons te stemmen tijdens Rabobank Samen Sterker. Net voor de start van de stemperiode ontvangen leden van de Rabobank via de post een persoonlijke stemkaart met een unieke stemcode en link naar de stemsite. Je kan lid worden door je aan te melden op de site van de Rabobank op voorwaarde de je 18 jaar of ouder bent en een rekening hebt bij de Rabobank. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/weert

Kom in actie en beslis mee van 14 t/m 23 oktober en help onze Harmonie Pro Musica.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Communiemis

Geplaatst: 31-05-2015

Vandaag heeft de jeugdharmonie voor het eerst de eerste heilige communie in Nederweert-Eind opgeluisterd. Waar normaal de harmonie de communie de muziek speelt zat nu het jeugdorkest onder leiding van Yanick Douven. Harmonie Pro Musica wenst alle communicanten een fjine communie toe!

Komt dat zien

Geplaatst: 24-05-2015

Muziek, plezier en gezelligheid, daar draait het om bij Harmonie Pro Musica! In de komende weken staat er daarom nog van alles op het programma! Op 31 mei speelt de jeugdharmonie in de communiemis. Wij wensen de communicanten een hele feestelijke dag toe! Op 7 juni is het limonadeconcert, een concert voor en door kinderen, waar de jeugdharmonie, blokfluitgroep, het jeugdkoor en de kinderen vanuit het project Blaasmuziekwinkel samen muziek maken! Maar ook de harmonie zit niet stil! Op 28 juni neemt het harmonie-orkest deel aan het Peeltoernooi in Meijel. Dit is een concert waarbij we beoordeeld worden door een deskundige jury en we kunnen ontdekken waar we ons bevinden op de muzikale ladder. Op 4 juli geven we samen met Young Forever een groot concert in Eynderhoof. Een prachtig concert in een zeer sfeervolle ambiance. Dat mag u niet missen! En na al die muzikaliteit sluiten we het muziekjaar op 9 juli af met een barbecue voor alle leden en het damescomité! Voor de jeugd zit er nog een leuke en  spannende activiteit aan te komen; we gaan in het najaar namelijk weer op kamp! Natuurlijk mogen ook de minder jeugdigen meehelpen om de jeugd te vermaken. 

Klinkt dit aantrekkelijk? Dat komt goed uit! Wij vinden het namelijk leuk om nog meer mensen enthousiast te maken voor muziek maken in onze vereniging! Op de basisschool doen we dit met het project Blaasmuziekwinkel. Maar heb je nou vroeger nooit een instrument leren bespelen en zou je dat toch wel leuk vinden, dan hebben we ook daar aan gedacht! We gaan namelijk starten met een project waarbij iedereen die dat leuk vindt op een laagdrempelige manier kennis kan maken met muziek maken! . Kom daarom op 12 juni naar zaal van Nieuwenhoven voor meer informatie over dit project!
Hopelijk mogen wij je binnenkort verwelkomen bij onze vereniging!

Oud ijzeractie

Geplaatst: 31-03-2015

Op zaterdag 18 april zullen vanaf 9.00 uur onze leden en vrijwilligers door Eind en Schoor rijden om het ijzer bij u op te halen. Heeft u oud ijzer of metaal voor ons, plak dan het formulier wat u in de bus heeft gekregen, zaterdag 18 april voor uw raam.

Wij bellen dan bij u aan, zodat u het ijzer niet aan de straat hoeft te leggen. Heeft u geen formulier of bent u niet thuis, dan kunt u ons telefonisch bereiken op onderstaande telefoonnummers. 

Jan Beerens (06-25218160) of Jos Thijssen (06-10155662)

Zelf het oud ijzer brengen is natuurlijk ook mogelijk. U kunt dan 18 april terecht bij fam. Hermans, Kruisstraat 108.

Paaseieren actie

Geplaatst: 10-03-2015

Vrijdag 27 maart gaan de muzikale paashazen van harmonie Pro Muscia weer op pad om huis aan huis paaseieren te verkopen. Tussen 17.00 u en 19.00 u kunt u hen aan de deur verwachten met prachtig gekleurde paaseieren. Bent u niet thuis maar wilt u toch paaseieren, dan kunt u contact opnemen met Jan Beerens, telefoonnr 0625218160 of Jos Thijssen, telefoonnr 0610155662.

Door bij ons een paar paaseieren tegen een mooi prijsje te kopen, helpt u ons om te kunnen blijven musiceren!

Wij hopen dan ook dit jaar weer op uw steun te kunnen rekenen!

 

Vacature dirigent

Geplaatst: 12-11-2014

Harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind is per direct op zoek naar:

een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdharmonieorkest.

Harmonie Pro Musica is opgericht in 1997 en bestaat uit een harmonieorkest, jeugdharmonieorkest en een percussiegroep. De vereniging telt ongeveer 65 leden waarvan ca. 20 jeugdharmonieorkestleden.
De repetities van het jeugdharmonieorkest zijn op donderdagavond van 18:45 tot 19:45 uur.

Onze doelstelling is: op een gezellige en ontspannen manier samen, kwalitatief goede blaasmuziek te maken.
Daarom zijn we op zoek naar een dirigent(e) die:
* beschikt over een directiediploma HaFaBra of in vergevorderd stadium van de opleiding
* vernieuwend, enthousiast en inspirerend leiding kan geven, maar ook respect heeft voor tradities binnen onze vereniging
* creatief om kan gaan met jeugdleden
* goede contactuele eigenschappen en pedagogische vaardigheden heeft
* de juiste balans weet te vinden tussen presteren en plezierig muziek maken
* de leden kan motiveren, enthousiasmeren en saamhorigheid in het orkest creëren
* meedenkt over visie en beleid van onze vereniging
* een actieve rol vervult met betrekking tot de gevarieerde muziekkeuze in samenwerking met de muziekcommissi
* zich inzet om de genoemde doelstelling te realiseren door het tonen van betrokkenheid bij de vereniging.


Voor meer informatie over de harmonie kunt u terecht bij de secretaris of op deze website.

Bent u geïnteresseerd en ziet u het als een uitdaging om onze nieuwe dirigent(e) te worden?
E-mail dan uw sollicitatiebrief en CV voor 1 november 2014 naar info@harmoniepromusica.nl

Stefan Arits nieuwe dirigent van de harmonie

Geplaatst: 27-01-2014

Stefan Arits wordt de nieuwe dirigent van onze harmonie. Stefan volgt per direct Michèl Smeets op die de functie van dirigent van een showkorps heeft aanvaard.

Stefan is woonachtig in Leveroy en is o.a. muziekdocent aan de muziekschool Rick in Weert.

We wensen Stefan heel veel succes en een harmonieuze samenwerking met onze harmonie.

Kerststukjes

Geplaatst: 10-12-2013

Ook dit jaar heeft het damescomité weer prachtige kerststukjes gemaakt. Deze stukjes zijn zaterdag 14 december bij de EMTE in Nederweert te koop. Dus wil je ook een kerststukje, ga dan even langs bij de EMTE en steun de harmonie. Let wel: op = op

Foto's Musical Moments

Geplaatst: 27-11-2013

Zaterdag 16 november vond het unieke concert Musical Moments plaats. Uniek vanwege de samenwerking tussen zanggroep Young Forever en harmonie Pro Muscia. Het mag met recht een zeer geslaagd concert genoemd worden waarbij het publiek werd getracteerd op diverse bekende musicals en films in een zeer afwisselend programma. In de fotoalbum op deze website vindt u een impressie van deze avond.

Oliebollenactie

Geplaatst: 05-11-2013

Sint Maarten staat weer voor de deur en dat wil zeggen dat wij weer oliebollen gaan bakken en verkopen. Op maandag 11 november starten we om 15.00 u met bakken en vanaf 16.30 u zullen we weer langs de deuren gaan.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen we geen oliebollen bij de brandstapel gaan verkopen. Wel zal bij Thieu Vaes een oliebollenkraam geplaatst worden, waar voorbijgangers oliebollen kunnen kopen. Ook mensen die niet thuis zijn op het moment dat de harmonie aan de deur komt, hebben dan nog de mogelijkheid om zelf bij Thieu oliebollen te gaan halen.
We hopen dat weer vele mensen een zak oliebollen willen kopen en zo de harmonie financieel zullen steunen.

 


Solistenconcours

Geplaatst: 23-09-2013

Op 22 september vond in zaal Smolenaers het intern solistenconcours van onze harmonie plaats. Alle leden die les volgen bij Rick hebben aan dit concours deelgenomen en waren ingedeeld in vier categorieën. Categorie 1 waren  leden die minimaal 1 jaar les hebben en categorie 4 leden die op niveau C en D les volgen. Onder grote belangstelling van ouders , grootouders en andere leden  hebben ze zich van hun beste kant laten horen. Een deskundige jury had de zware taak om hen te beoordelen. Maximaal waren er 50 punten te behalen en de scores van de leden lagen tussen de 36,5 en 42 punten. Een mooi resultaat dus.

Binnen elke categorie werden de twee hoogste scores beloont met een eerste en tweede prijs. De gelukkige prijswinnaars waren:
Categorie 1; 1e prijs: Stan Koppen (bariton) 40,5 pnt,  2e prijs: Silke Feijen (klarinet) 40 pnt.
Categorie 2; 1e prijs: Daphne v.d. Eertwegh (hoorn) 42 pnt,  2e prijs:  Meilou Smolenaers (klarinet) 41 pnt.
Categorie 3; 1e prijs : Loïs Beerens (klarinet) 41,5 pnt,  2e  prijs: Suze Zander (dwarsfluit) 40,5 pnt.
Categorie 4; 1e prijs (gedeelde 1e prijs): Merel de Win (trompet) 42 pnt en Ester de Win (klarinet) 42 pnt, 2e prijs: Fleur Stultiens (dwarsfluit) 41 pnt.

Alle prijswinnaars maar ook alle overige deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat en bedankt voor deze mooie muzikale middag.

Naast de deelnemers willen we ook de muziekcommissie en met name Ellen Palmen bedanken voor het organiseren van dit geweldig geslaagde solistenconcours. Ook dank aan Mick Waulthers voor het presenteren van deze middag,  Yanick Douven voor het begeleiden van de muzikanten op piano en Tjeu Snoek  voor het beoordelen van onze leden. En als laatste ook dank aan  het damescomité voor het verzorgen van de koffie.

Het was een geslaagde middag die zeker een vervolg verdient.

Bijgevoegd een foto van de 9 prijswinnaars. De overige foto’s van deze middag zijn binnenkort te bewonderen in de fotoalbum op deze website.

Finalisten solistenconcours

Geslaagd

Geplaatst: 15-08-2013
Voor de zomervakantie hebben onderstaande leden met succes een examen afgelegd op de muziekschool Rick. Op de eerste repetitie in het nieuwe muziekseizoen kregen zij het diploma uitgereikt door Jos Thijssen.
Diploma A: Fleur van Nieuwenhoven (saxofoon) en Lois Beerens  (klarinet)
Diploma B: Valerie Beerens  (klarinet), Ayla Beerens (klarinet), Joeri Dings (trompet), Jessy Dings (klarinet), Claudia Reijnen (klarinet), Ester de Win (klarinet) en Merel de Win (trompet).
Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd en veel succes bij jullie vervolg opleiding!

Jaarafsluiting Puzzeltocht

Geplaatst: 09-07-2013

Zondag 23 juni vond de jaarlijkse afsluitingsactiviteit van de harmonie plaats. Dit jaar in het teken van een “puzzeltocht”. Opnieuw was er een goede opkomst van alle leden van de harmonie. Vanaf Zaal Smolenaers werd iedereen in groepjes op pad gestuurd naar een “geheime” locatie, waar later de BBQ plaatsvond. Onderweg moest er niet alleen gepuzzeld worden, maar ook een foto-opdracht uitgevoerd worden. Hier ging iedereen zeer enthousiast mee aan de slag, wat tot leuke en grappige foto’s heeft geleid.

Onder het menu-item activiteiten - foto album zijn de foto's van deze activiteit te vinden. De foto's geven een mooie indruk van een gezellige afsluiting.

Hierbij willen we tevens onze dank uitspreken aan: Theo v. Nieuwenhoven en Smeets Catering en iedereen die in welke vorm dan ook heeft meegeholpen aan het slagen van deze middag. Heel hartelijk bedankt!

Namens de activiteitencommissie.
Ilse, Sanne, Birthe, Lotte, Tiny en Johan

Jubilarissen

Geplaatst: 27-06-2013

Zondag 23 juni zijn tijdens de jaarlijkse afsluitingsactiviteit van de harmonie,  vier leden van onze vereniging onderscheiden vanwege hun 10 jarig lidmaatschap. De jubilarissen zijn: Lotte Meeuws, Vera Dings, Jeanine vd Kruijs en Ria Douven. Van Harte Gefeliciteerd met jullie onderscheiding in de vorm van een insigne en oorkonde van de LBM. We hopen nog lang van jullie inzet te mogen genieten.

Foto's Concert in Lisse

Geplaatst: 29-05-2013

Zaterdag 25 mei had harmonie Pro Musica een uitwisselingsconcert in Lisse met harmonie Da Capo. In de fotoalbum op deze site is een mooie weergave van deze concertreis te zien. Het was een geslaagde en gezellige dag ;)

Honorering aanvraag Rabobank Dichterbijfonds

Geplaatst: 17-05-2013

De sponsorcommissie van Harmonie Pro Musica heeft vorig jaar een verzoek ingediend bij het Rabobank Dichterbijfonds voor ondersteuning bij de investering van een aantal noodzakelijke instrumenten ten behoeve van ons jeugdorkest en de kwaliteitsverhoging van de muzikale ontwikkeling van de jeugd.

Met het Rabobank Dichterbijfonds worden projecten ondersteund die bijdragen aan het versterken van het welzijn en de leefbaarheid van onze lokale gemeenschap.

Op de sluitingsdatum van het Dichterbijfonds, waren 163 aanvragen ingediend. Hieruit heeft een jury 31 aanvragen geselecteerd die beloond worden. Ook Harmonie Pro Musica behoort tot de geselecteerde.

Op 16 mei werd symbolisch een cheque van €4800,- aan een afvaardiging van de harmonie overhandigd.

 

We willen het Rabobank Dichterbijfonds heel hartelijk bedanken voor hun gift en zullen zorgen voor een goede besteding van het geldbedrag.

Foto's Limonade concert

Geplaatst: 25-04-2013

Ook dit jaar heeft de muziekcommissie weer een zeer geslaagd Limonadeconcert georganiseerd. Onder het menu-item Activiteiten-Foto album zijn de foto's van dit concert te vinden. Deze foto's geven een mooie impressie van het concert waaraan de jeugdharmonie van Pro Musica, de jeugdharmonie van Asten en de blokfluiters hun bijdrage hebben geleverd.

Mieke gaat trouwen

Geplaatst: 27-03-2013

Mieke Salemans en Edwin Douven gaan op 17 mei 2013 trouwen. Om 14.00 uur geven zij elkaar het ja-woord in het gemeentehuis te Nederweert en om 15.00 uur vindt de kerkelijke inzegening in de St. Lamberstuskerk te Nederweert plaats.

De receptie is van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Cafe-Zaal Bee-j Bertje, Rietstraat 18 te Weert.

Wij wensen Mieke en Edwin veel succes met de voorbereidingen.

Geboorte dochtertje Cyrina

Geplaatst: 20-03-2013

Op 14 maart 2013 om 19.00 uur is Janneke, dochtertje van Cyrina en Stefan van der Bolt, geboren.

Cyrina geeft vele van onze klarinettisten les  en vele hebben les van haar gehad. Daarnaast is zij dirigent van onze jeugdharmonie geweest.

Hun adres is: Laurierstraat 44, 6031 WE Nederweert

Yanick geslaagd voor assistent-dirigent HaFaBra

Geplaatst: 26-01-2013

Yanick Douven heeft op 26 januari 2013 met zeer goed gevolg het examen voor assistent-dirigent HaFaBra afgelegd. Hij volgde de opleiding voor assistent-dirigent bij Kreato Hogeschool voor Muziek in Thorn.
Yanick, van harte gefeliciteerd met je diploma en heel veel succes met dirigeren.

Geslaagd

Geplaatst: 01-01-2013

In december 2012 heeft Suze Zander het HAFA A-examen gedaan op dwarsfluit, op de muziekschool Rick.
Suze behaalde een mooi resultaat en wij feliciteren haar van harte met haar diploma.

Kerststukjes

Geplaatst: 01-12-2012

Tijdens het kerstconcert in Nederweert-Eind op zaterdag 15 december, zal het damescomité kerststukjes gaan verkopen. Deze kerststukjes zijn door de dames zelf gemaakt en de opbrengst komt ten goede van de harmonie.
Ben je niet in de gelegenheid om naar het kerstconcert te komen of wil je al eerder Kerst in huis halen, dan heb je de mogelijkheid om een kerststukje te kopen op zaterdag 8 december. Tussen 14.00 en 15.00 uur zijn de kerststukjes te bekijken en eventueel te kopen bij de fam. Vaes, Eind 47 in Nederweert-Eind.
Het is zeker de moeite waard om even langs te komen, aangezien het prachtige kerststukken zijn voor een schappelijke prijs (tussen €7,50 en € 15,-). Het is echter ook mogelijk op bestelling een groter kerststuk te laten maken.

Nieuwe penningmeester

Geplaatst: 10-11-2012

Per 15 november zal Tiny Linders de functie van penningmeester gaan vervullen. Zij zal hierin ondersteund worden door Jeanine vd Kruijs. Tiny maakt al sinds maart 2011 deel uit van het bestuur en de activiteitencommissie. Wij wensen Tiny en Jeanine heel veel succes met hun nieuwe functie.

Oliebollen actie

Geplaatst: 04-11-2012

Zaterdag 10 november houden we weer onze jaarlijkse oliebollen actie. Onze leden zullen vanaf 14.00 uur huis aan huis de overheerlijke oliebollen gaan verkopen. Mocht je niet thuis zijn of niet in Eind wonen, dan kun je tussen 14.00  u en 18.00 u terecht bij de Fam. Vaes, Eind 47 in Nederweert-Eind.

Na 18.00 u zijn oliebollen verkrijgbaar aan de brandstapel in Eind.

Geslaagd

Geplaatst: 19-08-2012

In juni hebben Fleur Stultiens en Robert Linders een HAFA-examen afgelegd op de muziekschool Rick.
Fleur deed C examen op dwarsfluit en Robert  het B examen op Bariton. Beide zijn met een mooi resultaat geslaagd, waarmee we ze van harte feliciteren.

Jubileumweekend

Geplaatst: 08-07-2012

Het jubileumweekend ligt alweer achter ons. Het concert op zaterdagavond was zeer geslaagd. De zaal was erg sfeervol versierd en alle leden hebben zich van hun beste kant laten horen. Jammer dat niet meer mensen uit Eind hiervan hebben kunnen genieten.

Ook de zondag mag als zeer geslaagd genoemd worden. Ondanks dat het weer niet echt meewerkte is het een heel gezellige middag geworden. Door alle teams werd er erg fanatiek gestreden om de fel begeerde eerste plek. Tot de prijsuitreiking bleef het dan ook erg spannend en dacht elk team als eerste te zijn geëindigd (voor sommigen tegen beter weten in). Uiteindelijk gingen de drie beste teams er met een beker vandoor.

We willen iedereen, die in welke vorm dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan dit jubileumweekend, heel hartelijk bedanken voor zijn inzet! Het was fantastisch!

Klik hier om de foto's van beide dagen te bekijken: Jubileumconcert | Jubileumactiviteit

Jubileumactiviteit Harmonie Pro Musica

Geplaatst: 02-07-2012

Zondag 24 juni 2012 heeft er bij huize Douven in Eind een gezellige en actieve activiteit plaatsgevonden ter ere van het 15 jarig bestaan van de harmonie. Alle leden, leerling muziekanten en leden van het damescomité waren uitgenodigd om hieraan deel te nemen. We hadden een goede opkomst en enthousiaste deelnemers. Er werd hard gestreden om de felbegeerde eerste plaats. Ondanks het slechte weer was het een geslaagde middag die werd afgesloten met een BBQ.
We willen daarvoor graag onze dank uitspreken aan: Henk en Ria Douven (locatie), Meeuws Decoraties, Zaal Smolenaers, Boonen verhuur, Vleeshouwers verhuur, Smeets Catering, Bart-Jan v. Lierop (fotograaf) en iedereen die in welke vorm dan ook heeft meegeholpen aan het doen slagen van deze middag. Heel hartelijk bedankt!

Namens de activiteitencommissie: Tiny Linders

Jubileumconcert 23 juni

Geplaatst: 03-06-2012

In september 2012 is het 15 jaar geleden dat Harmonie Pro Musica is opgericht. Vanwege dit heuglijke feit trakteert Harmonie Pro Musica u op een  jubileumconcert. Dit concert is gratis toegankelijk en vindt plaats op zaterdag 23 juni 2012 om 20:00 uur in de Reigershorst te Nederweert-Eind.

 

In 1997 besloot het bestuur van de D’Ind-jse Dörps-muzikanten om een harmonie op te richten. Deze harmonie kreeg de naam ‘Harmonie Pro Musica’.  Dat er behoefte was aan een harmonie bleek uit de vele aanmeldingen. Dat ze ook nog talent hadden bleek uit het feit dat de harmonie vijf jaar na oprichting tijdens een Bondsconcours de eerste prijs behaalde en twee jaar later zelfs Limburgs kampioen werd.

 

Nu, 15 jaar later heeft Pro Musica zich ontwikkeld tot een vereniging die een belangrijke plaats inneemt in Nederweert-Eind, zowel op muzikaal als cultureel gebied. Ook de jeugdharmonie is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige groep, die jaarlijks aan diverse concerten deelneemt, en wordt gedirigeerd door Mieke Salemans. De harmonie is door de jaren heen gedirigeerd door Meggie Stijns, Esther Alofs, Paul Koolen en de huidige dirigent, Michèl Smeets.

 

Met trots presenteert Harmonie Pro Musica tijdens het jubileumconcert de muzikale talenten van al haar leden.

Tijdens dit concert zullen de harmonie, jeugdharmonie, leerling muzikanten, leden van de drumband en blokfluiters hun best doen om het publiek op het puntje van de stoel te laten zitten.

Het belooft een schitterende avond te worden en het moge duidelijk zijn dat dit een uniek concert wordt, dat u zeker niet mag missen!

Nieuw bestuurslid

Geplaatst: 10-05-2012

Jos Thijssen zal met ingang van mei, deel uit gaan maken van het bestuur van Pro Musica. Jos zal in eerste instantie mee gaan draaien binnen het bestuur en op termijn zal bekeken worden welke taken Jos op zich gaat nemen.

Wij zijn heel blij met zijn keuze en wensen hem heel veel succes bij de vereniging.

Jubileumjaar

Geplaatst: 22-03-2012

In 2012 is het 15 jaar geleden dat Harmonie Pro Musica werd opgericht. Een jubileumcommissie is aan de slag gegaan om voor dit jubileumjaar een leuk programma op te zetten. Maar dat het nu al een speciaal jaar is, blijkt uit de volgende feiten.

- In februari heeft de jeugdharmonie voor het eerst in de historie van Pro Musica, samen met de harmonie een serenade verzorgd.
- De eerste nieuwsbrief is gepubliceerd. Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.
- Alle leden van Pro Musica zullen samen een concert verzorgen. Dit jubileumconcert is gepland op zaterdag 23 juni om 20.00 uur in de Reigerhorst.

Niet alleen de muzikale maar ook de niet-muzikale activiteiten zullen in het teken staan van het jubileum. De activiteitencommissie is druk bezig om een jubileumactiviteit en een jubileumfeest te organiseren. De invulling hiervan blijft nog even een verrassing.

Geslaagd

Geplaatst: 13-01-2012

Donderdag 12 januari ontvingen zes leden van de jeugdharmonie een diploma voor het succesvol afsluiten van een A of B examen aan de muziekschool Rick.

Danique Bongers (saxofoon), Sven Scheepers (saxofoon), Ruben Hennissen (dwarsfluit) en Rob Lempens (bariton) behaalde een A-diploma en Rik Beerens (trompet) en Marc Lempen (trompet) behaalde een B-diploma.

Allemaal van harte gefeliciteerd en veel succes met jullie vervolg opleiding!!

Jeugdprins Ruben en Jeugdprinses Jessy

Geplaatst: 10-01-2012

De jeugdharmonie is dit jaar prinselijk vertegenwoordigd binnen carnavalsvereniging de Kriekels in Eind.
Ruben Hennissen is uitgeroepen tot jeugdprins en Jessy Dings tot jeugdprinses. Rob Lempens is benoemd tot adjundant.
Samen zullen zij dit jaar voorop gaan tijdens de jeugdcarnaval van Eind.

Wij wensen Jeugdprins Ruben, Jeugdprinses Jessy en Adjudant Rob een hele fijne vastelaovund-j toe!

Ik hou van Holland

Geplaatst: 22-12-2011
Op zaterdag 10 december heeft de activiteitencommissie een spelshow georganiseerd voor de jeugd van 7 – 15 jaar. Zaal de Bonkelaar bij Smolenaers was hiervoor omgetoverd in de sfeer van het thema: Ik hou van Holland. Dat het thema aansloeg bleek wel uit het grote aantal deelnemers; 36 in totaal.
Met een heuse spelmaster Erwin en twee lieftallige assistentes Sanne en Birte verliep deze middag heel soepel. Ellen Palmen en Lisanne Linders waren ingezet om de teams aan te moedigen, en niet zonder succes. De deelnemers waren super enthousiast en wilden allemaal winnen!
In de pauze was er een drankje en een zakje chips voor alle deelnemers en aan het eind van de middag mochten de winnaars als eerste een prijs uitkiezen. Uiteindelijk ging iedereen met een prijsje naar huis.
De spellenkast was gehuurd van buurtschap Kruisstraat en werd opgezet door Johan Dings en Erwin. Ilse, Birte, Sanne en Erwin hadden de spellen bedacht en uitgewerkt. 
De foto's, gemaakt door Tiny Linders, staan op de website. Ze geven een mooie impressie van de middag. Blader er maar eens doorheen en kijk maar eens of je er ook op staat! Klik hier om ze direct te bekijken.
Het was een super geslaagde middag!
Met dank aan de activiteitencommissie: Erwin Wijnen – Johan Dings – Ilse Houben – Sanne Meeuws – Birte Waulters en Tiny Linders.

Nieuw bestuurslid

Geplaatst: 17-12-2011

Inge Verdonschot gaat vanaf het nieuwe jaar deel uitmaken van het bestuur. We zijn heel blij met haar beslissing en wensen Inge heel veel succes. Welke taken Inge gaat vervullen zal nog binnen het bestuur besproken worden.

Pro Musica treedt op tijdens Eynder Winter Festijn

Geplaatst: 24-11-2011

Ook dit jaar zal de jeugdharmonie evenals de harmonie, weer deelnemen aan het Eynder Winter Festijn.

De jeugdharmonie is te beluisteren op dinsdag 27 december tussen 16.00 - 18.00 uur in het Betlehem deel van het Festijn.
De harmonie speelt op dinsdag 27 december tussen 18.00 - 20.00 uur in het Dickens deel.

Met muziekstukken en kleding in de sfeer van het thema, maken zij het plaatje compleet.

Mis opgeluisterd door jeugdharmonie

Geplaatst: 09-10-2011

Onze jeugdharmonie onder leiding van Mieke Salemans heeft zaterdagavond 8 oktober 2011 voor het eerst de kerkdienst opgeluisterd in Nederweert-Eind.

Het was een bijzondere ervaring aangezien het voor een deel van de leden tevens een eerste “optreden” betrof. Het was een mooie muzikale aanvulling van de mis. Goed gedaan en wellicht in de toekomst voor herhaling vatbaar. We zijn bijzonder trots op de prestatie van onze jeugdige muzikanten!

Onze jeugdharmonie onder leiding van Mieke Salemans heeft zaterdagavond 8 oktober 2011 voor het eerst de kerkdienst opgeluisterd in Nederweert-Eind.

Het was een bijzondere ervaring aangezien het voor een deel van de leden tevens een eerste “optreden” betrof. Het was een mooie muzikale aanvulling van de mis. Goed gedaan en wellicht in de toekomst voor herhaling vatbaar. We zijn bijzonder trots op de prestatie van onze jeugdige muzikanten!

Jubilarissen

Geplaatst: 03-09-2011

Zef Kruytzer en Sanne Meeuws ontvingen afgelopen donderdag het Zilveren Speltje en een Oorkonde van de FKM vanwege hun 10 jarig lidmaatschap van Harmonie Pro Musica.

Zef en Sanne, nogmaals van Harte Gefeliciteerd! We hopen nog lang van jullie muzikale talent te mogen genieten.

Bestuurswisseling

Geplaatst: 28-08-2011

Binnen het bestuur van harmonie Pro Musica hebben enkele wisselingen plaatsgevonden.

 * Marjan Niessen heeft afgelopen muziekseizoen te kennen gegeven haar bestuursfunctie neer te leggen, om persoonlijke redenen. Haar functie binnen de uniformencommissie is ingevuld door Toos Verdonschot en haar functie binnen het bestuur is nog vacant.

* Met ingang van het nieuwe muziekseizoen zal Carla Beerens (schoondochter van Jan Beerens) toetreden tot het bestuur. Zij zal de functie van penningmeester gaan vervullen.
Zij neemt deze functie over van Mick Waulthers die het afgelopen jaar ad interim penningmeester is geweest.

Het bestuur ziet er na deze wisselingen als volgt uit:

John Hennissen         Voorzitter
Ria Douven               Secretaris
Carla Beerens            Penningmeester
Marian Joosten          
Jan Beerens
Trees Meeuws
Tiny Linders

Marjan en Mick nogmaals hartelijk bedankt voor jullie bijdrage en inzet voor de harmonie en Carla veel succes met je taak als penningmeester.

Ondanks het respectabele aantal bestuursleden is een aanvulling van harte welkom. Dus heb je interesse in een bestuursfunctie, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden.

Michèl gaat trouwen

Geplaatst: 23-08-2011

Janine Paulssen en Michel Smeets trouwen op vrijdag 9 september 2011 om 12.00 uur in de Schinvelderhoeve.

Van 18.00 tot 20.00 uur is er gelegenheid hen te feliciteren in de Schinvelderhoeve, Brunssummerstraat 65 te Schinveld.

Wij wensen Janine en Michel een onvergetelijke dag en een heel gelukkige toekomst!!

 

Start repetitie 25 augustus

Geplaatst: 20-08-2011

De zomervakantie zit er voor de meesten weer op. Dus wordt het ook tijd om samen lekker muziek te maken. Donderdag 25 augustus starten we met de repetities en gaan we er samen weer een mooi muzikaal jaar van maken.

Geslaagd

Geplaatst: 06-07-2011

Afgelopen maand hebben onderstaande leden, met succes, een examen afgelegd op de muziekschool Rick.

Het betreft:

* Jessy Dings, Ester de Win, Valerie Beerens, Ayla Beerens, Floor Knapen en Claudia Reijnen: Diploma A op klarinet.

* Joeri Dings en Merel de Win: Diploma A op trompet

* Lotte Meeuws: Diploma D op klarinet

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!   We hopen nog lang van jullie muzikaliteit te kunnen genieten.

Lotte Meeuws op voor D-examen

Geplaatst: 17-06-2011

Op 22 juni legt Lotte Meeuws haar D-examen af. Dit examen is openbaar en u bent van harte welkom bij deze activiteit waar u muziek op hoog amateurniveau kunt beluisteren. De toegang aan de Beekstraat 27 in Weert is gratis.
Tijdstip: 19.00 u tot 20.15 u.

Lotte heel veel succes!!

Zomerconcert

Geplaatst: 15-05-2011

Poster zomerconcert

 

Wereldtour Harmonie Pro Musica

“Around the World!”

 

Harmonie Pro Musica bezoekt op zaterdag 18 juni een heel groot deel van de wereld, op muzikaal gebied welteverstaan. Want het korps blijft in Eind en sluit het muzikale jaar af met een frisse, verrassende maar vooral herkenbare muzikale tour langs Afrika, Rusland, Argentinië, Engeland, Koeweit, Griekenland, Nederland, Noord Amerika, Zweden, Zuid Amerika, Schotland, Ierland, Oostenrijk en uiteraard ook Limburg.

 

Onder bezielende leiding van dirigent Michel Smeets is de muziekcommissie van Pro Musica ruim een jaar geleden al aan de slag gegaan met een afwisselend zomerconcert dat voor jong en oud swingt, emoties oproept en het publiek tijdens de 2 uur van het concert  op het puntje van de stoel laat zitten. Afwisselend met solisten passend bij de cultuur van het betreffende land zorgen we voor een gezellige avond.

 

Haast onafscheidelijk tijdens deze muzikale evenementen van de harmonie zal ook deze keer Young Forever voor vocale begeleiding zorgen en ook een aantal eigen nummers ten gehore brengen. De percussiegroep van Eind, onder leiding van Rick Camp zorgt voor de finishing touch. Kortom, het belooft een feest te worden.

 

Zonder sponsors geen glans.

Het wordt voor een muziekvereniging steeds moeilijker om grotere evenementen of concerten te organiseren. Maar gelukkig kan Pro Musica nog steeds rekenen op ondernemers en instellingen die het belangrijk vinden dat de cultuur maar vooral ook de muzikale ambitie in een dorp of kern behouden kan blijven. We leggen ook deze avond onze begunstigers in de muzikale watten. De avond start voor hen al om 19.00 uur met een netwerkbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje worden ze uitvoerig geïnformeerd over de muzikale plannen van de harmonie en vertelt Michel Smeets de details van muzikaal ondernemerschap. Uiteraard is er voldoende ruimte om te netwerken om aansluitend plaats te nemen in de zaal.

 

African Symphony, Shannon Song, Oblivion, Gabriella’s song of Highland Cathedral klinken de breed georiënteerde muziekliefhebber bekend in de oren. Maar ook voor de liefhebbers van de Hollandse hits, Sinatra  en Afrikaans getrommel hebben we iets in petto.  Van Nederweert Eind via Afrika naar Rusland en weer terug, dat klinkt toch als muziek in de oren?

 

Het concert wordt gehouden in gemeenschapshuis Reigershorst. Kaartjes a € 7.50 zijn te verkrijgen bij cafe/zaal Smolenaers in Eind en Foto Nederweert. Kaartjes kunnen ook gereserveerd worden door een mail te sturen naar info@harmoniepromusica.nl. Nog geen sponsor of begunstiger en wel behoefte aan het steunen van onze muzikale vereniging? Neem dat voor 8 juni contact met ons op, wellicht hebben we nog een verrassing in petto. Na afloop van het concert is nog een afterparty gepland om gezellig na te kletsen en vooral de ervaringen te delen met de leden van onze vereniging.

 

Around the World!:

Zomerconcert

Zaterdag 18 juni, Reigerhorst Nederweert Eind,

aanvang 20.00 uur

Harmonie Pro Musica

mmv Zangroep Young Forever

Percussiegroep Nederweert Eind zoekt Slagwerkers

Geplaatst: 27-03-2011

Nederweert-Eind heeft al jaren een eigen slagwerkgroep. Na een turbulente opstart onder leiding van Johan Veugelers  zijn we voor de zomervakantie op zoek moeten gaan naar een nieuwe instructeur. Dat is gelukt en op donderdag 14 april starten we weer op met een nieuwe groep en Rick Camp (Ell) als nieuwe instructeur.

De Percussiegroep repeteert elke donderdag van 18.45 – 19.45 uur bij zaal Smolenaers in Nederweert-Eind. Ons eerste optreden is al op zaterdag 18 juni 2011 - samen met Harmonie Pro Musica en Young Forever -  tijdens het zomerconcert: van trom, djembé tot olievat. We kunnen nog een aantal slagwerkers gebruiken.

Dus, heb je diploma a of b en ben je een enthousiaste slagwerker met ambitie, stuur dan voor 7 april een mailtje naar info@harmoniepromusica.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer en we nemen direct contact met je op.

Nieuwe instructeur Drumband

Geplaatst: 24-03-2011

Johan Veugelers heeft een tijdje geleden te kennen gegeven, het dirigeren van de drumband van Harmonie Pro Musica, niet meer te kunnen combineren met zijn nieuwe baan. Na een aantal instructeurs benaderd te hebben is de keuze gevallen op Rick Camp. Rick is 20 jaar en woonachtig in Ell. Hij studeert aan de PABO in Eindhoven en is al vanaf zijn 5e levensjaar actief bezig met drummen.

Wij wensen Rick en de drumband heel veel muzikaal succes en een goede samenwerking.

Nieuw bestuurslid en commissieleden

Geplaatst: 11-03-2011

Tijdens de jaarvergadering op 10-03-2011 heeft Tiny Linders aangegeven zitting te willen nemen in het bestuur. Zij zal voorlopig als bestuurslid mee gaan draaien en na verloop van tijd zal bekeken worden welke taken zij op zich zal gaan nemen.  Tiny, welkom en heel veel succes.

Naast het bestuur heeft ook de sponsorcommissie versterking gekregen in de persoon van Arrian Janssen en de muziekcommissie in de persoon van Lotte Meeuws. Arrian en Lotte, ook jullie heel veel succes met jullie nieuwe functie!

Koperworkshop bij RICK

Geplaatst: 22-02-2011

Zaterdag 12 maart organiseren de koperdocenten van Rick in samenwerking met Transatlantic Brass een koperworkshop.

Ook niet leerlingen van Rick (maar wel lid van de Harmonie) zijn van harte welkom.

Opgeven kan door het opgaveformulier te mailen naar: lou62@xs4all.nl  Deelname is gratis.

Klik hier om het formulier te openen: Opgaveformulier

Nieuw e-mailadres Harmonie

Geplaatst: 24-01-2011

De harmonie heeft een nieuw e-mailadres. Het nieuwe adres is: info@harmoniepromusica.nl

Prins Sven en Vorst Claudia

Geplaatst: 24-01-2011

Een prinselijke en vorstelijke jeugdharmonie.

Dit jaar hebben we een prins en een vorst binnen de gelederen van de jeugdharmonie. Sven Scheepers is als schoolprins Sven I in Budschop uitgeroepen. Claudia Reijnen is dit jaar de vorst bij De Krielkes in Nederweert-Eind.  Samen met prins Freek, prinses Meilou en de adjudanten gaat ze dit jaar voorop in de jeugdcarnaval van Eind. Sven en Claudia alvast een fijne vastelaovund-j toegewenst!

Nieuwjaarswens

Geplaatst: 31-12-2010

Wij wensen jullie allemaal een gezond, gelukkig en zeer muzikaal 2011.

Yanick Douven gastmuzikant bij André Rieu.

Geplaatst: 24-12-2010

Pro Musica korpslid Yanick Douven heeft afgelopen donderdag 23 december als gastspeler meegedaan met het orkest van André Rieu.
Voor een speciaal Kerstconcert in Hasselt (B)  was Yanick uitgenodigd om deel te nemen. Een geweldige uitdaging die hij natuurlijk niet voorbij liet gaan.
Een ervaring ook om nooit te vergeten. Harmonie Pro Musica is vanzelfsprekend zeer trots op de geleverde prestatie van Yanick. Proficiat!

Pro Musica actief tijdens het Eynder Winterfestijn.

Geplaatst: 24-12-2010

Harmonie Pro Musica is tijdens het Eynder Winterfestijn actief op zowel zondag 26 als maandag 27 december.
De jeugdharmonie is beide dagen muzikaal (en als figurant) te vinden binnen het Bethlehem gedeelte.
De harmonie zal in de vorm van ensembles op beide dagen optreden in het Dickens gedeelte van het terrein.

Pro Musica kijkt tevreden terug op deelname aan Kerstconcert te Eind

Geplaatst: 19-12-2010

Afgelopen zaterdag 18 december werd het traditionele Kerstconcert in Eind gehouden met deelname van de verschillende actieve muziekverenigingen van Eind. Harmonie Pro Musica was op meerdere manieren muzikaal vertegenwoordigd tijdens dit geslaagde muziekevenement dat voor de eerste keer op de zaterdagavond werd gehouden.
Onze leerlingen ondersteunden op hun oude vertrouwde blokfluit nog eenmaal de blokfluitgroep o.l.v. Ellen Palmen. Een waar blokfluitleger was het gevolg. De blokfluiters brachten samen met de jeugdharmonie twee rockende nummers ten gehore. Een zeer geslaagd optreden.
De jeugdharmonie onder leiding van Mieke Salemans trakteerde het publiek op enkele sfeervolle kerstmuziekstukken. Mooi om te zien (en te horen) hoe deze groep, waarvan meer dan de helft pas drie-en-halve maand geleden is ingestroomd bij de jeugdharmonie, een prima muzikale presentatie wist neer te zetten. Complimenten!
Onder leiding van Michèl Smeets wist het korps van de harmonie het aanwezige publiek te betoveren en mee te nemen in hun bevlogenheid met stemmige stukken. Het stuk "Gabriella's Sang" verdient het om speciaal benoemd te worden vanwege de schoonheid van het lied, de gezamenlijke en perfecte uitvoering met zanggroep Young Forever en het gevoel dat het losmaakte bij de aanwezigen (kippenvel).
Al met al een mooie avond met een meer dan geslaagde inbreng vanuit de harmonie. 

Nieuwe Website

Geplaatst: 14-12-2010

Harmonie Pro Musica heeft een nieuwe website! Een frisse, nieuwe opmaak en veel nieuwe informatie. De komende weken komt er steeds meer informatie op de website te staan en zal de fotoalbum en de agenda voor 2011, gevuld gaan worden.

Veel plezier op onze nieuwe site!