NieuwsSponsorbrief

Project François

Geplaatst: 20-04-2016

Op donderdag 14 april 2016 is een kleine afvaardiging van de harmonie naar de basisschool gegaan om de kinderen van groep 3, 4 en 5 te begeleiden met hun uitvoering. Deze uitvoering bestond uit het nummer Bicycle Race van Ivo Kouwenhoven welke de scholieren speelden met hun zelfgemaakte muziekinstrumenten. Rita Scheffers van het RICK had dit stuk samen met leerlingen ingestudeerd tijdens de muzieklessen op de basisschool.

GESLAAGD!!!

Geplaatst: 19-01-2016

Donderdag 14 januari heeft Rob Lempens zijn C-diploma op euphonium in ontvangst mogen nemen. We feliciteren Rob van harte met zijn diploma en hopen nog lang van zijn talenten te mogen genieten.

  

Wijziging bestuur

Geplaatst: 01-04-2015

Met ingang van 1 april zal Ria Douven terugtreden als secretaris van onze harmonie. Haar taken worden overgenomen door Marian Joosten en Erwin Wijnen. Marian neemt het secretariaat over en wordt de nieuwe secretaris van onze harmonie. Zij wordt daarbij ondersteund door Thea Stultiens (moeder van Fleur) die de ledenadministratie voor haar rekening zal nemen.
Marian zal tevens de mail naar de leden gaan verzorgen.

Erwin Wijnen neemt het content beheer (waaronder de agenda, nieuwspagina, fotoalbums, enz. ) van de website van de harmonie over. Dus heb je nieuws of andere informatie die op de website gezet kan worden, geef dit dan door aan Erwin (erwin.wijnen1@gmail.com).

Tevens zal Erwin voortaan op donderdagavond omstreeks 19.30 uur aanwezig zijn op de repetitieavond van de jeugdharmonie en zal dan als aanspreekpunt fungeren voor dirigent en ouders/jeugdleden.

Nieuwe dirigent Jeugdharmonie

Geplaatst: 03-03-2015

Louis Wilhelmus wordt de nieuwe dirigent van onze jeugdharmonie. Louis volgt per direct Mieke op, die al enkele maanden geleden heeft aangegeven haar werk en het dirigeren niet meer te kunnen combineren.

Louis woont in Lanaken, is beroepsmusicus en speelt als bugelist bij het Fanfare korps Koninklijke Landmacht.

Daarnaast is hij werkzaam als docent en dirigent bij diverse muziekverenigingen, waaronder de jeugdfanfare van Kinrooi, van Roosteren en Einighausen. Wij zijn erg blij dat wij een dirigent als Louis hebben kunnen vinden voor onze jeugdharmonie en wensen hem en onze leden heel veel succes samen.


Nieuw bestuurslid

Geplaatst: 03-03-2015

Met ingang van maart zal Erwin Wijnen toetreden tot het bestuur van harmonie Pro Musica. Na een tijdje meegedraaid te hebben binnen het bestuur, zal op termijn bekeken worden welke taken Erwin op zich gaat nemen. 

Wij zijn heel blij dat weer een musicerend lid deel gaat uitmaken van het bestuur en wensen Erwin heel veel succes.

Kris Beerens Jeugdprins van de Krielkes

Geplaatst: 12-01-2015

Zondag 11 januari 2015 werd tijdens de jeugdbontemiddag in gemeenschapshuis Reigershorst de nieuwe jeugdprins Kris 1 uitgeroepen. Kris is trompetist bij de jeugdharmonie van Pro Musica. Tijdens de carnaval heeft hij Nova Dirks aan zijn zijde. Samen worden ze bijgestaan door vorst Jens van den Schoor, adjudante Indy Jetten en de hele jeugdraad.

Kris van harte gefeliciteerd met deze benoeming! We wensen jullie allemaal een hele mooie en onvergetelijke carnavalsperiode toe.

Ellen gaat trouwen

Geplaatst: 29-07-2014

Op 19 september 2014 gaan Ellen Palmen en Bart-Jan van Lierop trouwen. Om 13:00 uur geven zij elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Nederweert. De kerkelijke inzegening vindt om 14:00 uur plaats in de Kapel O.L. Vrouw van Lourdes te Schoor, Nederweert.

De receptie is van 19:30 uur tot 20:30 uur in Restaurant de Busjop, Busschopsweg 9 te Heythuysen.

Wij wensen Ellen en Bart-Jan veel succes met de voorbereidingen en een onvergetelijke trouwdag.

Nieuwe bestuursleden

Geplaatst: 08-07-2014

Met ingang van het nieuwe muziekseizoen zullen Ellen Palmen en Ruud Waulthers toetreden tot het bestuur van harmonie Pro Musica. Ellen en Ruud zullen in eerste instantie mee gaan draaien binnen het bestuur en op termijn zal bekeken worden welke taken zij op zich gaan nemen. Ellen zal haar huidige taak binnen de muziekcommissie voortzetten en als  zodanig de muziekcommissie binnen het bestuur vertegenwoordigen.

Wij zijn heel blij met deze aanvulling aan het bestuur en wensen hen heel veel succes.

Jubilaris

Geplaatst: 07-07-2014

Zondag 6 juli is tijdens een geslaagde jaarlijkse afsluitingsactiviteit van de harmonie, Roy Smeets onderscheiden met een bronze Insigne van Verdienste, vanwege zijn 10 jarig lidmaatschap. Roy van Harte Gefeliciteerd met je onderscheiding en de oorkonde van de LBM. We hopen nog lang van je inzet te mogen genieten.

Geslaagd

Geplaatst: 30-06-2014

Maandag 30 juni heeft Fleur Stultiens haar D-examen op dwarsfluit met goed gevolg afgelegd. We feliciteren Fleur van harte met dit geweldige resultaat en hopen nog lang van haar talenten te mogen genieten.

Midzomerconcert zeer geslaagd

Geplaatst: 30-06-2014

Zaterdag 28 juni hebben Harmonie Da Capo uit Lisse en Harmonie Pro Musica uit Eind een spetterend midzomerconcert gegeven op het openluchtmuseum Eynderhoof. Na een druilerige dag, klaarde het om 19.30 uur op en werd het publiek getrakteerd op een spetterend en zeer afwisselend programma.  Franse, Ierse en Duitse muziek, afgewisseld door zang met begeleiding door de harmonie en een combo, zorgde ervoor dat het publiek niet stil kon blijven zitten en meedeinde en klapte op de muziek.
Kortom, het was een zeer geslaagd concert in samenwerking met Eynderhoof, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Ook Harmonie Da Capo uit Lisse kijkt terug op een zeer geslaagde dag, getuige het bericht wat ze op Nederweert-Actueel hebben gepubliceerd.

In de fotoalbum op deze site vindt u een mooie impressie van deze dag en avond.

Midzomerconcert

Geplaatst: 16-06-2014

Openluchtmuseum Eynderhoof opent zaterdagavond 28 juni om 19.00 uur haar poorten speciaal voor alle inwoners van Nederweert-Eind en alle vrijwilligers van Eynderhoof, voor een speciale gebeurtenis.

Het openluchtmuseum en de harmonie van Nederweert-Eind hebben de handen in elkaar geslagen om er een bijzondere avond van te maken. Het wordt een programma voor alle leeftijden en liefhebbers van diverse soorten luistermuziek. Het belooft een geweldig spektakel te worden.

Van 19.30 uur tot 22.00 uur kan iedereen genieten van een exclusief voor deze avond samengesteld programma, met medewerking van o.a.:

  • Gast harmonie Da Capo uit Lisse
  • Harmonie Pro Musica Nederweert-Eind, met solisten Jack en Gerjon Joosten
  • Jeugdafdeling van harmonie Pro Musica, die een eigen versie van de Cupsong aan de bezoekers zal opdragen.

En dat allemaal in de fantastische ambiance van ons eigen openluchtmuseum Eynderhoof, dat volgend jaar haar 25 jarig bestaan zal vieren.

De entree is gratis en er wordt voor een gezellige sfeer, een hapje en een drankje gezorgd.

Geslaagd

Geplaatst: 12-06-2014

Donderdag 12 juni hebben een aantal leden van onze jeugdharmonie een diploma mogen ontvangen, omdat zij met succes een muziek examen hebben afgelegd op de muziekschool Rick.

De leden die een A diploma behaald hebben zijn: Kris Beeren (trompet), Emma vd Eertwegh (klarinet), Daphne vd Eertwegh (hoorn), Gijs Looijen (slagwerk), Rik Sieben (saxofoon) en Meilou Smolenaers (klarinet).

Leden die een B diploma behaald hebben zijn: Rob Lempens (tuba) en Suze Zander (dwarsfluit).

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!   We hopen nog lang van jullie muzikaliteit te kunnen genieten.

Donatie Goede Doelen Winkel

Geplaatst: 01-05-2014

Jaarlijks doet de Stichting Goede Doelen Winkel Nederweert een bijdrage aan diverse goede doelen, waaronder sinds dit jaar ook lokale goede doelen. 59 % van hun budget werd dit jaar verdeeld onder Nederweerter maatschappelijke doelen. Ook harmonie Pro Musica mocht een donatie van €500,- ontvangen. Met deze bijdrage zijn een aantal nieuwe muziekstandaarden voor de harmonie en jeugdharmonie aangeschaft.

We zijn de Goede Doelen Winkel zeer erkentelijk voor deze bijdrage.

Blaasmuziekwinkel

Geplaatst: 23-03-2014

Harmonie Pro Musica is in november 2013 een samenwerking aangegaan met de muziekschool RICK (Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie) en basisschool de Tweesprong. In dit project krijgen de kinderen van de groepen 4 en 5 20 muzieklessen in de klas, verzorgd door de muziekschool RICK (Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie). Het doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met muziek en met het samen muziek maken. In de lessen staat een combinatie van zingen, muziek maken en kennismaken met de verschillende instrumenten centraal.

Gedurende dit project verzorgt de harmonie enkele gastlessen in de klas. Hierbij vertellen onze jeugdleden iets over hun instrument en laten ze natuurlijk horen hoe hun instrument klinkt, waarna alle kinderen onder begeleiding op alle instrumenten mogen spelen. Op 17 maart stonden de houtinstrumenten op het programma en dat leidde tot zeer enthousiaste reacties. Op 31 maart zijn de koperinstrumenten aan de beurt en op 12 mei de slagwerkinstrumenten. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij hoe leuk het is om lid te zijn van de harmonie en samen met anderen muziek te maken.
Tijdens de lessen in de klas leren de kinderen enkele liedjes, die zij op het klokkenspel en op diverse slagwerkinstrumenten zullen laten horen tijdens het limonadeconcert op 25 mei (van 11.00-13.00 uur in de Reigerhorst). Hierbij spelen ze ook samen met de blokfluitgroep en jeugdharmonie, waardoor het één groot orkest wordt! Het limonadeconcert is dus een ochtend vol muziek en dé kans om kennis te maken met de harmonie en de verschillende instrumenten die je bij de harmonie kunt spelen.
Aansluitend aan het limonadeconcert is er voor iedereen die daar interesse in heeft (dus nadrukkelijk ook voor ouders, familieleden en andere belangstellenden) de mogelijkheid voor een proefles op 3 verschillende instrumenten (aanmelden gewenst via info@harmoniepromusica.nl). Elke proefles wordt individueel gegeven en duurt 15 minuten. Dus grijp deze kans om gratis nader kennis te maken met 3 verschillende instrumenten!
En zit er een leuk instrument bij wat helemaal bij je past, dan verwelkomen wij je graag bij de harmonie!

Mieke bevallen van zoon Stijn

Geplaatst: 06-01-2014

Vrijdag 3 januari is Mieke, 4 dagen voor de uitgerekende datum, bevallen van een prachtige zoon, Stijn.
Stijn weegt 3230 gram en is 50 cm groot.
Het gaat allemaal erg goed. Stijn doet het super en ook Mieke voelt zich goed.

We wensen Mieke en Edwin heel veel geluk samen met hun zoon.

Musical Moments

Geplaatst: 05-10-2013

Op zaterdagavond 16 november zal in Nederweert-Eind een muziekavond plaatsvinden die geheel in teken staat van musical en film. Twee energieke muziekgroepen uit Eind, harmonie Pro Musica en zanggroep Young Forever vonden elkaar, hoe kan het ook anders, in de muziek.

De samenwerking tussen Harmonie Pro Musica en zanggroep Young Forever is niet uniek. Echter het samen organiseren van een concert wel. Deze opzet leidt  tot een hele mooie avond met een zeer wisselend programma met vocale en volledig instrumentale nummers en alles wat daar tussen ligt.

Musical Moments met Pro Musica en Young Forever

Samen met enkele solisten laten ze je genieten van fantastische muziek uit zeer bekende musicals en films. Denk hierbij aan Mama Mia, Amigo’s Para Siempre, Sky Fall, Andre Hazes en natuurlijk zal in het repertoire de muziek van Andrew Loyd Webber niet ontbreken.

Kortom een zeer gevarieerd programma dat zeker de moeite van het luisteren waard is.

De avond begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis Reigerhorst(19.00 uur gaat de zaal open). Entree is € 5,00 (Voorverkoop bij zaal Smolenaers:  € 4,00).

Nieuwe voorzitter

Geplaatst: 21-10-2012

Per 1 november 2012 zal Jos Thijssen de functie van voorzitter van de harmonie op zich gaan nemen. Jos maakt vanaf mei 2012 deel uit van het bestuur. Wij zijn heel blij met zijn keuze en wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe rol..

Jubilarissen

Geplaatst: 20-09-2012

Jaarlijks worden leden die 10 jaar lid zijn van onze vereniging onderscheiden met een insigne van de LBM. Dit jaar viel de buurt aan Perla Douven en Birte Waulthers. Perla kreeg tijdens het jubileumfeest de insigne opgespeld en de oorkonde overhandigd. Birte was helaas niet aanwezig en zal op een later tijdstip onderscheiden worden.

Naast de twee jubilarissen zijn er 10 leden die al vanaf de oprichting van de harmonie lid zijn van de harmonie. Dit zijn Truus Nies, Thieu Vaes, Jan Vaes, Jan Beerens, Frank Gielen, Ellen Palmen, Richard Palmen, Jeanne Gielen, Ruud Waulthers en Sander Waulthers.  Ook deze jubilarissen ontvingen een attentie.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. We hopen nog lang van jullie muzikale talenten te mogen genieten.