Vaandel


Eind 2002 ontstond er binnen het bestuur van Harmonie Pro Musica het idee om aan een vaandel te gaan werken.
Op 20 januari 2003 werd tijdens een bijeenkomst van het damescomité een groepje geformeerd, dat zich bezig zou gaan houden met het vaandel.
Deze afvaarding vanuit het damescomité bestond uit: Truus Vaes, Marleen Beerens, Mariet Hoebergen, en vanuit het bestuur Fridy Strijbosch. Verder werd Diny van Tongerlo gevraagd om te helpen bij het ontwerp.

In het eerste overleg, tussen het vaandelgroepje en het bestuur, werd er besproken wat er op het vaandel zou moeten komen. De volgende zaken kwamen hier naar voren:

De kerk
De kerk is bij alle festiviteiten en gebeurtenissen in ons dorp het Middelpunt van Nederweert-Eind. We hebben een moderne kerk die prima past in het ontwerp van ons vaandel.

De wulp
Bij navraag bleek dat onze vogel van oudsher in de prachtige natuurgebieden rondom Nederweert-Eind voorkomt. Verder was de wulp heel geschikt om te gebruiken vanwege de specifieke herkenbaarheid door zijn typische snavel. Hiermee kreeg het vaandel een uniek element extra.

Muziekinstrumenten
“Samen muziek maken”; dit moest absoluut het centrale element van het vaandel worden. Dé blikvanger van het geheel.

Strak, modern, fleurig
Harmonie Pro Musica is een jonge harmonie in vele opzichten. Deze termen passen uitstekend bij hetgeen we graag willen uitstralen.

Via vele omwegen kwamen we terecht bij mevrouw Riek Vermeulen uit Sevenum. Zij heeft al heel veel vaandels gemaakt. Toen we haar werk zagen, waren we er meteen helemaal weg van! Deze mevrouw maakt van vaandels echte kunstwerken van een heel duurzame kwaliteit. Daarnaast blinkt ze uit in creativiteit.

Op 22 september 2003 was ons vaandel helemaal klaar. Het is zelfs nog veel mooier geworden dan wij gedacht hadden.
Het is helemaal met de hand geborduurd. Er is een breed scala aan kleuren in verwerkt.
Het borduren en het in elkaar zetten van het vaandel nam tussen de 600 en 700 uren in beslag.
Harmonie Pro Musica is trots op dit vaandel en we hopen dat het de vereniging veel geluk zal brengen in haar muzikale toekomst.